21 jaar ervaring
Gratis digitaal voorbeeld
Persoonlijke service
Wij zijn er voor je 020 504 5713
Wij zijn gesloten
promo@loopper.com
Wij antwoorden binnen 1 uur (09:00 - 17:30)

Hoe logo aan te leveren

Loopper Promo   PMS-kleuren

Computerschermen werken met RGB-kleuren, schilders met RAL-kleuren en drukkers van promotie-artikelen gebruiken PMS-kleuren. Binnen PMS, een afkorting voor Pantone Matching System, wordt er nog onderscheid gemaakt tussen U en C; Uncoated en Coated. Wij gebruiken voornamelijk de laatste, Coated,  voor onze bedrukkingen. PMS gebruiken we voor al onze kleurcoderingen, behalve als we Full Colour drukken. Om het makkelijk te houden werkt dat met CMYK, weer een andere kleurcodering. Deze verschillende drukmethoden zorgen dus dat rood er op je visitekaartje anders uitziet dan bijvoorbeeld op een pen of mok. Ook moet er rekening gehouden worden met de achtergrond waar het logo op gedrukt wordt. Bestel je een blauwe mok, dan zal je logo er anders uit kunnen zien dan op een witte mok.


Loopper Promo   Print opties

Er zijn verschillende manieren om jouw logo op onze producten te bedrukken. Deze opties verschillen per product en zijn weergegeven op de product pagina.
 • Normale bedrukking
 • Full colour bedrukking
 • Graveren
 • Borduren


Loopper Promo   Logo uploaden

Om je te kunnen voorzien van een gratis mock up en het uiteindelijke product hebben wij jouw logo nodig in een AI of EPS bestand. JPG en PNG zijn helaas niet geschikt voor het bedrukken van producten. Dit komt doordat deze bestanden uit pixels bestaan en een slecht resultaat leveren bij het bedrukken. Het maken van AI en EPS bestanden kan gedaan worden met de volgende programma’s:
 • Adobe Illustrator
 • Photoshop
 • Quark Xpress
 • InDesign

Note: een .jpeg bestand kan niet opgeslagen worden als een .eps bestand. Het zal dan ingesloten worden in het .eps bestand en alsnog van slechte kwaliteit zijn.


Loopper Promo   Tekst bestand naar lettercontouren.

Wil jij tekst bedrukken op jouw geselecteerde product of bestaat je logo deels uit tekst dan raden wij aan om het tekstbestand als lettercontouren bij te voegen. Waarom? Vaak zijn lettertypen van logo’s niet standard geïnstalleerd op onze computer. Als wij het bestand ontvangen en deze openen met illustrator of photoshop kan het lettertype niet gelezen worden. De computer zal dan het lettertype omzetten naar een die de computer wel kent. Daarom is het belangrijk om lettercontouren van het lettertype te maken, en op te slaan als een .ttf file. 
Hoe je dat doet leggen wij hieronder stapsgewijs uit: 

Stap 1: Open Illustrator

Stap 2: Open het desbetreffende bestand

Stap 3: Click de selectie tool

Stap 4: Selecteer je tekst

Stap 5: Klik op “Tekst” (bovenaan de pagina) en selecteer dan omzetten naar lettercontouren.

Stap 6: Sla je bestand op als .ttf bestand

Je tekstbestand is nu een lettercontour. Is het niet mogelijk om de tekst om te zetten? Vermeld dan even het lettertype in het opmerkingenveld.


Loopper Promo   DPI 

Het is belangrijk dat het logo wat je aanlevert van goede kwaliteit is zodat de bedrukking goed kan worden uitgevoerd. Dit wordt gemeten met DPI oftewel dots per inch. Voor het bedrukken van producten moet de DPI 300 zijn. 
Als een afbeelding 300dpi heeft betekent het dat het uit 300 dots per vierkante inch bestaat. Om een voorbeeld te noemen, een afbeelding van 300 x 300 – kan geprint worden op 1” x 1”. Als de afbeelding op 2” x 2” bedrukt moet worden is de dpi nog maar 150 en heeft dit dus invloed op de kwaliteit van de bedrukking. 

Hoe je kunt uitrekenen wat de dpi is van jouw afbeelding? Neem bijvoorbeeld een afbeelding van 800 x 500 en deel elk getal door 300 om uit te rekenen hoe groot jouw bedrukking kan worden.
 • 800 ÷ 300 = 2,667″ (breedte)
 • 500 ÷ 300 = 1,667″ (hoogte)


Checklist

 • Je hebt de juist print optie geselecteerd
 • Je hebt een AI of EPS bestand bijgevoegd
 • Je afbeelding is 300dpi op de grootte die je wilt bedrukken
 • Je hebt de juiste PMS kleuren of CMYK kleuren bijgevoegd
 • Je hebt het juiste lettertype bijgevoegd (mits relevant)
Wat zeggen onze klanten?
Ellen
Makkelijk bereikbaar, voldoende opvolging, duiding en fee..
Toon gehele recensie
Makkelijk bereikbaar, voldoende opvolging, duiding en feedback. heel bereidwillig en goede service.
Matthijs
Leuk aanbod, goede kwaliteit en perfect samenwerking! Aan..
Toon gehele recensie
Leuk aanbod, goede kwaliteit en perfect samenwerking! Aanrader.
Paula
Binnen de gestelde tijd is er geleverd en er zat een leuk..
Toon gehele recensie
Binnen de gestelde tijd is er geleverd en er zat een leuk extraatje bij.
Eric Andersen
rugzakjes hadden goede prijs kwaliteit, in meerdere hoeve..
Toon gehele recensie
rugzakjes hadden goede prijs kwaliteit, in meerdere hoeveelheden te bestellen en geleverd zoals beloofd. Snelle reactie na bestelling en werd ook persoonlijk even gebeld
Mockup Gratis digitaal voorbeeld Binnen 1 uur!
Wij zijn trots op de snelle en kwalitatieve service die we bieden, elke keer weer! Binnen 1 uur van het aanvragen van een offerte of het plaatsen van een bestelling sturen wij een vrijblijvend digitaal voorbeeld naar je toe. Zo zorgen we voor een goede start om die deadline te behalen!
Custom made Custom
made
Creëer jouw eigen product!
Wij doen er alles aan om onze klanten blij te maken, met meer dan 6000 producten die met logo of tekst bedrukt kunnen worden. Heb jij iets speciaals in gedachte? Wij hebben ons eigen team om jouw idee om te zetten in een product. Van idee naar productie in een handomdraai!
Experience 22 jaar ervaring Geef ons een uitdaging!
Met onze 22 jaar ervaring kunnen wij met zekerheid zeggen dat persoonlijk contact en kennis van producten van groot belang is. Wij onderscheiden ons van de rest door altijd een accountmanager toe te wijzen aan een project die meedenkt zodat we samen het beste resultaat kunnen behalen.