Promotiemateriaal

Promotiemateriaal is een krachtig middel om de naamsbekendheid van jouw bedrijf of organisatie te vergroten en potentiële klanten aan te trekken. Door promotiemateriaal weg te geven, bijvoorbeeld op beurzen, als cadeau aan klanten, of als onderdeel van een merchandising campagne, kunnen mensen jouw bedrijfsnaam en logo op een positieve manier associëren met het ontvangen product. Het bedrukken van promotiemateriaal met jouw logo of bedrijfsnaam zorgt voor extra exposure en kan bijdragen aan een betere herkenning en vertrouwen in jouw merk. Bovendien kan promotiemateriaal in vele vormen en maten geproduceerd worden, waardoor het een veelzijdige marketingtool is die past bij elke budget en doelgroep. In deze landingspagina van Loopper ontdek je de voordelen van promotiemateriaal, verschillende soorten promotiemateriaal, hoe je het kunt laten bedrukken en nog veel meer.

Wat is promotiemateriaal?

Promotiemateriaal is een effectief middel om de naamsbekendheid van jouw bedrijf of organisatie te vergroten. Het kan verschillende vormen aannemen, zoals pennen, tassen, mokken, sleutelhangers, en nog veel meer. Promotiemateriaal kan worden gebruikt om weg te geven op beurzen, als cadeau aan klanten, of als merchandising. Het doel van promotiemateriaal is om een positieve associatie te creëren met jouw bedrijfsnaam en logo bij de ontvangers van het materiaal. Door het bedrukken van jouw promotiemateriaal met jouw logo, bedrijfsnaam of andere bedrukking, zorg je voor extra exposure en kan het bijdragen aan een betere herkenning en vertrouwen in jouw merk. Het gebruik van promotiemateriaal kan bijdragen aan het bereiken van bedrijfsdoelen, zoals het vergroten van de naamsbekendheid, het aantrekken van nieuwe klanten en het behouden van bestaande klanten.

Promotiemateriaal is een krachtige marketingtool

Promotiemateriaal is een krachtige marketingtool die door bedrijven en organisaties wereldwijd wordt ingezet om de naamsbekendheid te vergroten en de betrokkenheid van de doelgroep te vergroten. Uit diverse onderzoeken blijkt dat het inzetten van promotiemateriaal een positief effect heeft op de merkherkenning en merkloyaliteit. Zo geeft bijvoorbeeld 85% van de ontvangers aan dat ze een positieve indruk hebben van het bedrijf dat het promotiemateriaal heeft uitgedeeld. Bovendien blijkt uit onderzoek dat 52% van de ontvangers van promotiemateriaal een positieve houding heeft ten opzichte van het merk en dat 48% van de ontvangers het merk beter onthoudt na het ontvangen van promotiemateriaal. (Bron: PPAI Research). Het inzetten van promotiemateriaal kan ook bijdragen aan het vergroten van de naamsbekendheid van een bedrijf of organisatie. Uit onderzoek van de British Promotional Merchandise Association (BPMA) blijkt dat bedrijven die promotiemateriaal inzetten, gemiddeld 69% meer naamsbekendheid genereren dan bedrijven die dit niet doen. Bovendien blijkt uit hetzelfde onderzoek dat ontvangers van promotiemateriaal dit gemiddeld 8 maanden bewaren. Dit toont aan dat promotiemateriaal een effectieve manier is om een blijvende indruk achter te laten bij de ontvanger. (Bron: BPMA). Kortom, het inzetten van promotiemateriaal kan een krachtige marketingtool zijn die bijdraagt aan de naamsbekendheid, merkherkenning en merkloyaliteit van een bedrijf of organisatie. Bij Loopper hebben we een ruim assortiment aan promotiemateriaal beschikbaar, neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze mogelijkheden of bekijk onze website voor inspiratie en het aanvragen van een vrijblijvende offerte.

promotiemateriaal

Soorten promotiemateriaal

Er zijn veel verschillende soorten promotiemateriaal beschikbaar, afhankelijk van jouw doel en doelgroep. Enkele voorbeelden zijn:

Naast deze voorbeelden zijn er nog talloze andere opties beschikbaar, zoals mappen, powerbanks, zonnebrillen en nog veel meer. Bij Loopper hebben we een ruim assortiment aan promotiemateriaal beschikbaar, waardoor er voor elk doel en elke doelgroep een passende oplossing te vinden is. Neem gerust een kijkje op onze website en ontdek de mogelijkheden!

Soorten promotiemateriaal Kenmerken
Pennen Verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Bedrukking mogelijk op de houder en/of clip.
Mokken Verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, zoals keramiek en bamboe. Bedrukking mogelijk op de buitenkant.
Tassen Verkrijgbaar in verschillende maten, materialen en stijlen, zoals katoen en canvas. Bedrukking mogelijk op de voorkant en/of achterkant.
Sleutelhangers Verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals metaal en kunststof. Bedrukking mogelijk op de hanger zelf of op een label.
USB-sticks Verkrijgbaar in verschillende opslagcapaciteiten en materialen, zoals kunststof en metaal. Bedrukking mogelijk op de behuizing.
Notitieboekjes Verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, zoals papier en leer. Bedrukking mogelijk op de cover en/of pagina's.
Paraplu's Verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, zoals polyester en nylon. Bedrukking mogelijk op de panelen en/of het handvat.
Zonnebrillen Verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen, zoals kunststof en metaal. Bedrukking mogelijk op de pootjes en/of het glas.
Powerbanks Verkrijgbaar in verschillende opslagcapaciteiten en materialen, zoals kunststof en metaal. Bedrukking mogelijk op de behuizing.
Flesjes water Verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, zoals plastic en glas. Bedrukking mogelijk op het label of de fles zelf.

Promotiemateriaal bedrukken

Het bedrukken van promotiemateriaal is een effectieve manier om jouw logo of bedrijfsnaam onder de aandacht te brengen van jouw doelgroep. Bij Loopper kun je jouw promotiemateriaal laten bedrukken met jouw logo of een andere bedrukking. Dit kan bijvoorbeeld in één kleur of full color. Het bedrukken van promotiemateriaal kan op verschillende manieren, afhankelijk van het materiaal en het gewenste effect. Enkele voorbeelden van bedrukkingstechnieken zijn:

Het bedrukken van promotiemateriaal kan bijdragen aan het vergroten van de naamsbekendheid van jouw bedrijf en kan helpen om jouw merk op een positieve manier te associëren met het materiaal. Door het bedrukken van jouw promotiemateriaal met een logo, bedrijfsnaam of andere bedrukking zorg je voor extra exposure en kan het bijdragen aan een betere herkenning en vertrouwen in jouw merk. Bij Loopper hebben we een ervaren team dat jou kan helpen bij het kiezen van de juiste bedrukkingstechniek en het ontwerp van jouw bedrukking. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Duurzaam promotiemateriaal

Steeds meer bedrijven streven naar duurzaamheid en verantwoord ondernemen. Het gebruik van duurzaam promotiemateriaal past goed bij deze doelstellingen. Bij Loopper bieden we een ruim assortiment aan duurzaam promotiemateriaal, gemaakt van gerecyclede materialen of biologisch afbreekbare grondstoffen.

Enkele voorbeelden van duurzaam promotiemateriaal zijn:

Het gebruik van duurzaam promotiemateriaal kan bijdragen aan een positief imago van jouw bedrijf of organisatie en laat zien dat je verantwoordelijkheid neemt voor het milieu. Bovendien kan het gebruik van duurzaam promotiemateriaal bijdragen aan het bereiken van duurzaamheidsdoelstellingen en kan het helpen om klanten aan te trekken die ook waarde hechten aan duurzaamheid. Bij Loopper hebben we een ruim assortiment aan duurzaam promotiemateriaal beschikbaar, neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze duurzame opties.

Goedkoop promotiemateriaal

Promotiemateriaal hoeft niet duur te zijn. Bij Loopper hebben we een ruim assortiment aan goedkoop promotiemateriaal beschikbaar, waarmee je toch een positieve indruk kunt achterlaten op jouw doelgroep zonder jouw budget te overschrijden.

Enkele voorbeelden van goedkoop promotiemateriaal zijn:

Het gebruik van goedkoop promotiemateriaal kan bijdragen aan het vergroten van de naamsbekendheid van jouw bedrijf of organisatie, ook als je een beperkt budget hebt. Door het slim kiezen van jouw promotiemateriaal en het bedrukken met jouw logo of bedrijfsnaam, kun je toch een impactvolle indruk achterlaten op jouw doelgroep. Bij Loopper hebben we een ruim assortiment aan goedkoop promotiemateriaal beschikbaar, neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze mogelijkheden.

Origineel promotiemateriaal

Het gebruik van origineel promotiemateriaal kan bijdragen aan het onderscheiden van jouw bedrijf of organisatie van anderen. Bij Loopper hebben we een ruim assortiment aan origineel promotiemateriaal beschikbaar, waarmee je een unieke en onderscheidende indruk kunt maken op jouw doelgroep.

Enkele voorbeelden van origineel promotiemateriaal zijn:

Het gebruik van origineel promotiemateriaal kan bijdragen aan het opvallen van jouw bedrijf of organisatie tussen andere bedrijven die dezelfde soorten promotiemateriaal gebruiken. Origineel promotiemateriaal kan een positieve indruk achterlaten op jouw doelgroep en kan ervoor zorgen dat jouw merk wordt herinnerd. Bij Loopper hebben we een ruim assortiment aan origineel promotiemateriaal beschikbaar, neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze mogelijkheden.

Promotiemateriaal voorbeelden

Als je op zoek bent naar inspiratie voor jouw eigen promotiemateriaal, dan zijn er tal van voorbeelden beschikbaar. Bij Loopper hebben we een uitgebreid assortiment aan promotiemateriaal waaruit je kunt kiezen, maar we begrijpen ook dat het fijn kan zijn om eerst voorbeelden te zien van hoe andere bedrijven hun promotiemateriaal hebben ingezet. Enkele voorbeelden van promotiemateriaal zijn:

Door het bekijken van verschillende voorbeelden van promotiemateriaal kun je inspiratie opdoen voor jouw eigen promotiemateriaal en ontdekken wat voor jouw bedrijf of organisatie het meest effectief kan zijn. Bij Loopper hebben we een ruim assortiment aan promotiemateriaal beschikbaar, neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze mogelijkheden of bekijk onze website voor meer voorbeelden van promotiemateriaal.

Intern promotiemateriaal

Promotiemateriaal kan niet alleen worden gebruikt om de naamsbekendheid van jouw bedrijf of organisatie te vergroten bij klanten en prospects, maar ook intern kan het effectief worden ingezet. Bij Loopper hebben we een ruim assortiment aan intern promotiemateriaal beschikbaar, dat kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld medewerkersmotivatie, teambuilding of het vieren van mijlpalen.

Enkele voorbeelden van intern promotiemateriaal zijn:

Door het inzetten van intern promotiemateriaal kun je bijdragen aan een positieve werksfeer en een gevoel van waardering en erkenning onder medewerkers bevorderen. Bij Loopper hebben we een ruim assortiment aan intern promotiemateriaal beschikbaar, neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze mogelijkheden.

WK promotiemateriaal

Het WK (Wereldkampioenschap) voetbal is een van de grootste sportevenementen ter wereld en biedt bedrijven en organisaties de kans om hun merk te promoten en de betrokkenheid van hun doelgroep te vergroten. Bij Loopper hebben we een ruim assortiment aan WK promotiemateriaal beschikbaar, dat kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld het versieren van bedrijfsruimtes of het uitdelen van relatiegeschenken tijdens het WK.

Enkele voorbeelden van WK promotiemateriaal zijn:

Het gebruik van WK promotiemateriaal kan bijdragen aan het vergroten van de betrokkenheid van jouw doelgroep en het versterken van de merkidentiteit van jouw bedrijf of organisatie. Bij Loopper hebben we een ruim assortiment aan WK promotiemateriaal beschikbaar, neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze mogelijkheden.

Promotiemateriaal bestellen

Het bestellen van promotiemateriaal is een eenvoudig proces bij Loopper. Je kunt via onze website eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen voor het gewenste promotiemateriaal. Als je akkoord gaat met de offerte, dan gaan wij direct aan de slag met het ontwerpen van een digitaal drukvoorbeeld.

Als het drukvoorbeeld naar wens is, dan gaan we over tot de productie en zorgen we ervoor dat het promotiemateriaal binnen de afgesproken termijn wordt geleverd. We begrijpen dat het belangrijk is om het promotiemateriaal op tijd in huis te hebben, daarom bieden we snelle levertijden en denken we graag met je mee om oplossingen te vinden als er haast geboden is.

Het bestellen van promotiemateriaal is een effectieve manier om de naamsbekendheid van jouw bedrijf of organisatie te vergroten en een positieve indruk achter te laten op jouw doelgroep. Bij Loopper hebben we een ruim assortiment aan promotiemateriaal beschikbaar, neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze mogelijkheden of bekijk onze website voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte.

Veelgestelde vragen over promotiemateriaal

Wat is promotiemateriaal?

Promotiemateriaal is materiaal dat bedrijven gebruiken om hun merk, producten of diensten te promoten. Het kan verschillende vormen aannemen, zoals pennen, mokken, tassen, sleutelhangers, en nog veel meer.

Wat zijn de voordelen van promotiemateriaal voor mijn bedrijf?

Promotiemateriaal kan verschillende voordelen bieden voor jouw bedrijf, waaronder het vergroten van de naamsbekendheid, het versterken van de relatie met klanten, het stimuleren van de verkoop, en het tonen van jouw merkwaarden en -identiteit.

Kan ik mijn promotiemateriaal laten personaliseren?

Ja, het personaliseren van promotiemateriaal biedt verschillende mogelijkheden om de ontvanger nog meer te betrekken bij het bedrijf of de boodschap die wordt gecommuniceerd. Door het toevoegen van een naam, initialen of een persoonlijke boodschap, wordt het materiaal nog persoonlijker en kan het een waardevolle herinnering worden voor de ontvanger.

Kan ik duurzaam promotiemateriaal bestellen?

Ja, steeds meer bedrijven bieden duurzaam promotiemateriaal aan als optie. Dit kan bijvoorbeeld materiaal zijn dat is gemaakt van gerecyclede materialen, of materiaal dat op een duurzame manier is geproduceerd. Het gebruik van duurzaam promotiemateriaal kan bijdragen aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van jouw bedrijf en kan een positieve indruk maken op klanten en partners.

Hoe kan ik mijn promotiemateriaal bestellen?

Je kunt jouw promotiemateriaal bestellen via onze website. Je kunt kiezen uit verschillende producten en deze personaliseren naar jouw wensen. Je kunt vervolgens jouw bestelling plaatsen en wij zullen zorgen voor de productie en levering van het promotiemateriaal.

Wat zijn de levertijden voor promotiemateriaal?

De levertijden voor promotiemateriaal kunnen variëren, afhankelijk van de hoeveelheid en het type materiaal dat je bestelt. We streven er altijd naar om jouw bestelling zo snel mogelijk te produceren en leveren. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de levertijden.

Kan ik advies krijgen over welk promotiemateriaal het beste past bij mijn bedrijf of evenement?

Ja, onze experts kunnen je adviseren over welk type promotiemateriaal het beste past bij jouw bedrijf of evenement. We kunnen ook rekening houden met jouw budget en doelen en op basis daarvan een aanbeveling doen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en advies.

Wat is de minimale afname van promotiemateriaal?

De minimale afname van promotiemateriaal kan variëren afhankelijk van het type materiaal en de specificaties van jouw bestelling. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de minimale afname voor het promotiemateriaal dat jou interesseert.

Kan ik een voorbeeld ontvangen voordat ik mijn promotiemateriaal bestel?

Ja, we kunnen je een digitaal drukvoorbeeld sturen voordat je jouw promotiemateriaal bestelt. Zo kan je een idee krijgen van hoe het materiaal eruit zal zien en eventuele wijzigingen aanbrengen voordat het definitief wordt gedrukt.