Promotiemateriaal

Promotiemateriaal is een krachtig middel om de naamsbekendheid van jouw bedrijf of organisatie te vergroten. Door promotiemateriaal weg te geven, bijvoorbeeld op beurzen, zullen mensen jouw bedrijfsnaam en logo op een positieve manier associëren. Het bedrukken van promotiemateriaal met jouw logo of bedrijfsnaam zorgt voor extra exposure en betere herkenning en vertrouwen in jouw merk. Bovendien kan promotiemateriaal in vele vormen en maten, waardoor het past bij elke budget en doelgroep.

Wat is promotiemateriaal?

Promotiemateriaal wordt ingezet om de naamsbekendheid van jouw bedrijf of organisatie te vergroten. Er zijn veel verschillende opties zoals pennen, tassen, mokken of sleutelhangers. Promotiemateriaal kan worden gebruikt om weg te geven op beurzen, cadeau aan klanten of als merchandising. Het doel van promotiemateriaal is om een positieve indruk achter te laten bij de ontvangers. Door het bedrukken van promotiemateriaal met jouw logo, bedrijfsnaam of andere bedrukking, zorg je voor extra zichtbaarheid. Het zal bijdragen aan een betere herkenning en vertrouwen in jouw merk. Promotiemateriaal draagt bij aan het bereiken van bedrijfsdoelen, het aantrekken van nieuwe klanten en het behouden van bestaande klanten.

Promotiemateriaal is een krachtige marketingtool

Promotiemateriaal is een krachtige marketingtool die door bedrijven en organisaties wordt ingezet om de naamsbekendheid en de betrokkenheid van de doelgroep te vergroten. Uit diverse onderzoeken blijkt dat het inzetten van promotiemateriaal een positief effect heeft op de merkherkenning en merkloyaliteit. Zo geeft bijvoorbeeld 85% van de ontvangers aan dat ze een positieve indruk hebben van het bedrijf dat het promotiemateriaal heeft uitgedeeld. Uit onderzoek blijkt dat 52% van de ontvangers van promotiemateriaal een positieve houding heeft ten opzichte van het merk. 48% van de ontvangers onthoud het merk beter na het ontvangen van promotiemateriaal. (Bron: PPAI Research). Het inzetten van promotiemateriaal draagt bij aan het vergroten van de naamsbekendheid van je bedrijf of organisatie. Uit onderzoek van de British Promotional Merchandise Association (BPMA) blijkt dat bedrijven die promotiemateriaal inzetten, gemiddeld 69% meer naamsbekendheid genereren dan bedrijven die dit niet doen. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat ontvangers van promotiemateriaal dit gemiddeld 8 maanden bewaren. Dit toont aan dat promotiemateriaal een effectieve manier is om een blijvende indruk achter te laten bij de ontvanger. (Bron: BPMA). Bij Loopper hebben we een ruim assortiment aan promotiemateriaal beschikbaar. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze mogelijkheden of bekijk onze website voor inspiratie.

promotiemateriaal

Soorten promotiemateriaal

Er zijn veel verschillende soorten promotiemateriaal beschikbaar, afhankelijk van jouw doel en doelgroep. Enkele voorbeelden zijn:

Naast deze voorbeelden zijn er nog talloze andere opties beschikbaar, zoals mappen, powerbanks, zonnebrillen en nog veel meer. Bij Loopper hebben we een ruim assortiment aan promotiemateriaal beschikbaar, waardoor er voor elk doel en elke doelgroep een passende oplossing te vinden is. Neem gerust een kijkje op onze website en ontdek de mogelijkheden!

Soorten promotiemateriaal Kenmerken
Pennen Verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Bedrukking mogelijk op de houder en/of clip.
Mokken Verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, zoals keramiek en bamboe. Bedrukking mogelijk op de buitenkant.
Tassen Verkrijgbaar in verschillende maten, materialen en stijlen, zoals katoen en canvas. Bedrukking mogelijk op de voorkant en/of achterkant.
Sleutelhangers Verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals metaal en kunststof. Bedrukking mogelijk op de hanger zelf of op een label.
USB-sticks Verkrijgbaar in verschillende opslagcapaciteiten en materialen, zoals kunststof en metaal. Bedrukking mogelijk op de behuizing.
Notitieboekjes Verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, zoals papier en leer. Bedrukking mogelijk op de cover en/of pagina's.
Paraplu's Verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, zoals polyester en nylon. Bedrukking mogelijk op de panelen en/of het handvat.
Zonnebrillen Verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen, zoals kunststof en metaal. Bedrukking mogelijk op de pootjes en/of het glas.
Powerbanks Verkrijgbaar in verschillende opslagcapaciteiten en materialen, zoals kunststof en metaal. Bedrukking mogelijk op de behuizing.
Flesjes water Verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, zoals plastic en glas. Bedrukking mogelijk op het label of de fles zelf.

Veelgestelde vragen over promotiemateriaal

Wat is promotiemateriaal?

Promotiemateriaal is materiaal dat bedrijven gebruiken om hun merk, producten of diensten te promoten. Het kan verschillende vormen aannemen, zoals pennen, mokken, tassen, sleutelhangers, en nog veel meer.

Wat zijn de voordelen van promotiemateriaal voor mijn bedrijf?

Promotiemateriaal kan verschillende voordelen bieden voor jouw bedrijf, waaronder het vergroten van de naamsbekendheid, het versterken van de relatie met klanten, het stimuleren van de verkoop, en het tonen van jouw merkwaarden en -identiteit.

Kan ik mijn promotiemateriaal laten personaliseren?

Ja, het personaliseren van promotiemateriaal biedt verschillende mogelijkheden om de ontvanger nog meer te betrekken bij het bedrijf of de boodschap die wordt gecommuniceerd. Door het toevoegen van een naam, initialen of een persoonlijke boodschap, wordt het materiaal nog persoonlijker en kan het een waardevolle herinnering worden voor de ontvanger.

Kan ik duurzaam promotiemateriaal bestellen?

Ja, steeds meer bedrijven bieden duurzaam promotiemateriaal aan als optie. Dit kan bijvoorbeeld materiaal zijn dat is gemaakt van gerecyclede materialen, of materiaal dat op een duurzame manier is geproduceerd. Het gebruik van duurzaam promotiemateriaal kan bijdragen aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van jouw bedrijf en kan een positieve indruk maken op klanten en partners.

Hoe kan ik mijn promotiemateriaal bestellen?

Je kunt jouw promotiemateriaal bestellen via onze website. Je kunt kiezen uit verschillende producten en deze personaliseren naar jouw wensen. Je kunt vervolgens jouw bestelling plaatsen en wij zullen zorgen voor de productie en levering van het promotiemateriaal.

Wat zijn de levertijden voor promotiemateriaal?

De levertijden voor promotiemateriaal kunnen variëren, afhankelijk van de hoeveelheid en het type materiaal dat je bestelt. We streven er altijd naar om jouw bestelling zo snel mogelijk te produceren en leveren. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de levertijden.

Kan ik advies krijgen over welk promotiemateriaal het beste past bij mijn bedrijf of evenement?

Ja, onze experts kunnen je adviseren over welk type promotiemateriaal het beste past bij jouw bedrijf of evenement. We kunnen ook rekening houden met jouw budget en doelen en op basis daarvan een aanbeveling doen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en advies.

Wat is de minimale afname van promotiemateriaal?

De minimale afname van promotiemateriaal kan variëren afhankelijk van het type materiaal en de specificaties van jouw bestelling. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de minimale afname voor het promotiemateriaal dat jou interesseert.

Kan ik een voorbeeld ontvangen voordat ik mijn promotiemateriaal bestel?

Ja, we kunnen je een digitaal drukvoorbeeld sturen voordat je jouw promotiemateriaal bestelt. Zo kan je een idee krijgen van hoe het materiaal eruit zal zien en eventuele wijzigingen aanbrengen voordat het definitief wordt gedrukt.