21 jaar ervaring
Gratis digitaal voorbeeld
Persoonlijke service
Home / Blog
18-12-2020, Geplaatst door unknown

De IMPACT collectie

Omdat duurzaamheid elk jaar belangrijker wordt gevonden, beginnen bedrijven die actief zijn in alle sectoren hierop in te spelen. Ze verbeteren oprecht hun activiteiten om hun omgang met het milieu te verbeteren, of ze doen aan een praktijk die ‘greenwashing’ heet. De term is al in gebruik sinds de jaren 80, maar niet iedereen zal bekend zijn met wat het betekent, dus laat ons het voor je uitleggen: greenwashing is wanneer een bedrijf een onterechte draai aan hun groene waarden en marketing geeft om de consument hun bedrijf als meer eco-vriendelijk te laten zien dan het daadwerkelijk is. Ze maken claims die ze niet kunnen gronden met gemakkelijk beschikbare informatie, claims die vaag en ambigueus zijn of ze noemen hun producten groen op basis van een heel gelimiteerde set aan waarden en atributen, bijvoorbeeld. Er zijn tal van manieren voor een bedrijf om zichzelf en hun activiteiten te greenwashen, maar dit zijn de populairste methoden. Omdat iedereen tegenwoordig voor groen gaat, is het lastiger om the checken of alle claims wel kloppen. Xindao heeft een manier gevonden om greenwashen te elimineren met hun duurzame producten, de IMPACT collectie.

De IMPACT collectie creëren

Het idee achter de IMPACT collectie is transparantie. Door transparant te zijn over de ins en outs van de producten in de collectie, is greenwashen verleden tijd. Het grootste aspect van duurzaamheid waar de IMPACT collectie op focust, is water gebruik en water tekort. Volgens een aantal voorspellingen zal 50% van de wereldbevolking te maken krijgen met een tekort aan schoon drinkwater rond 2025. Door gerecycled katoen en PET te gebruiken, worden duizenden liters aan water bespaard. Alleen al een gerecyclede katoenen tas bespaard ongeveer 1600 liter aan water! Maar hoe kan je zeker zijn dat ze gerecycled materiaal gebruiken, in plaats van dat ze greenwashen? Daar is hun AWARE™ technologie voor. Dat is het virtuele deel van hun productieproces, dat duurzame producten verzekert door middel van tracer en blockchain technologie. Beneden zullen wij het IMPACT productieproces voor je uitlichten.

  • Gerecyclede producten worden geshred en gecertificeerd volgens Global Standards
  • AWARE™ tracer deeltjes worden toegevoegd aan de geshredde producten
  • Garen wordt hiervan gemaakt, en ze checken of er AWARE™ tracer deeltjes aanwezig zijn
  • Het garen wordt getransformeerd tot bruikbare producten
  • Een tweede controle word uitgevoerd om de AWARE™ tracer deeltjes te controleren
  • Een officieël certificaat wordt toegevoegd aan het product om originaliteit te verzekeren
  • Het product wordt dan verzonden, en je bent eigenaar van een duurzaam product

Verder doneert Xindao ook 2% van de opbrengst van de IMPACT range aan water.org!

De IMPACT producten

Er zijn twee hoofdcategoriën in het IMPACT assortiment. De eerste groep zijn de tassen en folders. Coolers, portfolios, laptop sleeves en meer worden allemaal gemaakt volgens het productieproces dat hierboven werd uitgelegd. Er zijn zelfs anti-diefstal rugzakken, voor wanneer je het milieu en je eigendommen tegelijk wilt beschermen. De tweede groep zijn de flessen. Ze zijn gemaakt van roestvrij staal of borosilicaat glas met bamboe deksels voor de moderne look.

Social media

Blijf op de hoogte van alles wat we uitspoken en uitgelichte producten via onze social media kanalen. Volg ons op InstagramFacebook of neem een kijkje op onze LinkedIn pagina.  

Wat zeggen onze klanten?
François
Snelle efficiënte service
Dilayla
snelle en correcte levering
Wouter
Zowel met chat als telefonisch direct te bereiken en kond..
Toon gehele recensie
Zowel met chat als telefonisch direct te bereiken en konden mij helpen nog op korte termijn een grote bestelling zonnebrillen te leveren.
Melissa Ricke
De levering van de tasjes voldoet aan onze verwachting. ..
Toon gehele recensie
De levering van de tasjes voldoet aan onze verwachting. De service is erg goed. Wordt goed meegedacht en is een goede opvolging. Erg prettig zaken doen!
Mockup Gratis digitaal voorbeeld Binnen 1 uur!
Wij zijn trots op de snelle en kwalitatieve service die we bieden, elke keer weer! Binnen 1 uur van het aanvragen van een offerte of het plaatsen van een bestelling sturen wij een vrijblijvend digitaal voorbeeld naar je toe. Zo zorgen we voor een goede start om die deadline te behalen!
Custom made Custom
made
Creëer jouw eigen product!
Wij doen er alles aan om onze klanten blij te maken, met meer dan 6000 producten die met logo of tekst bedrukt kunnen worden. Heb jij iets speciaals in gedachte? Wij hebben ons eigen team om jouw idee om te zetten in een product. Van idee naar productie in een handomdraai!
Experience 22 jaar ervaring Geef ons een uitdaging!
Met onze 22 jaar ervaring kunnen wij met zekerheid zeggen dat persoonlijk contact en kennis van producten van groot belang is. Wij onderscheiden ons van de rest door altijd een accountmanager toe te wijzen aan een project die meedenkt zodat we samen het beste resultaat kunnen behalen.